гр. Елхово, ул. Яница 2А; тел. за контакт: +359 887419936

Град Елхово се намира в югоизточната част на България на 30 км от ГПП село Лесово – границата с Турция, 37 км от град Ямбол и на 100 км от Бургас. Къща за гости,отдих и алтернативен туризъм, която е новопостроена на атрактивен терен в края на град Елхово, намиращ се на брега на река Тунджа и в съседство със съществуващ обществен басейн с летен бар. Kъщата има напълно обзаведена кухня и просторна зала подходяща за семейни тържества, рожденни дни,  романтични вечери и всякакъв вид забавления. За желаещите да я наемат се предлагат кетъринг услуги , които включват подходяща украса на залата според повода, меню за вечерите и музика при необходимост. За всички атракции, моля натиснете ТУК.

 

Отдих

За гостите на къщата, се предлагат екскурзии до местни забележителности с личен седем местен автомобил, велопоходи, както и велосипеди и рибарски принадлежности под наем. Предлагаме транспорт от мястото на пристигане и отпътуване за чуждестранните туристи.
Предвиждат се колопоходи и пешеходни походи до единствения в страната развъдник на колхидски фазан и до резерватите Балабана, Долна Топчия и Горна Топчия за природолюбителите; за любителите на археологията и историята екскурзия до последните разкопки в региона в с.Борисово, крепостта в с.Воден, селищната могила в с.Драма, с.Коневец разкопките „Дермен калеси” и с.Маломирово, където беше открита царската корона на Севт III, разглеждане на етнографо-археологически музей в града; за интересуващите се от манастири и забележителности екскурзия до манастира Света Троица и пешеходен поход до Караколевата дупка или екскурзия до манастирчето Дрънчи дупка и поход по еко пътеката на с.Мелница. Тези екскурзии ще бъдат съпроводени от интересни разкази за историята на родния ми край.
На клиентите и жителите на града се предлага приготвяне на традиционни ястия на съществуващото барбекю и пещ, като цяло печено агне или прасе по традиционна рецепта. Река Тунджа е подходящо и атрактивно място за рибари от цялата страна, които търсят подходящи места за отсядане, където могат да си приготвят рибата, която сами си ловят и да осигурят на семействата си забавления докато те се отдават на хобито си. Поречието на река Тунджа около града е известно с богатото си разнообразие на риба както и с наличието на големи екземпляри риби „сом”, които са голямо предизвикателство за най-запалените риболовци. Чести гости на града са рибари от Бургас, София и цялата страна, които с удоволсвие ползват нашите услуги заради близостта до реката и наличието на зала, където да прекарват вечерите в приятелска атмосфера и раздумки за големи улови.

 

Развлечения

За Вас търсещи почивка и забавление:

Разполагаме с голям двор от 2630 кв.м. подходящ за развлечения, игри и спорт със съществуващо барбекю и пещ за приготвяне на традиционни за региона ястия. В двора има подходящи условия за спорт на изградените: баскетболна площадка, волейболно игрище, тенис маса и люлки с пясъчник за малките деца. В съседство е и лятния басейн, който е отлично допълнение към къщата за гости и е особено подходящ за забавление на децата и подходящо място за релакс на слънце на тяхните родители. Има изградена голяма беседка и скален водопад, който ще е приятно място за прохладна приятелска вечеря на открито. Лятният бар предлага голямо разнообразие от напитки и мезета.
В двора има възможност за паркиране на личните автомобили, което е голямо предимство пред хотелите в града, които не разполагат със собствени паркинги.

За Вас рибари:

Къщата се намира по поречието на река Тунджа, в непосредствена близост до най-посещаваните за риболов места. Тук Вие можете да се насладите на един от най-успешните си улови. А напълно обзаведената кухня е чудесно място за приготвяне на вкусна вечеря и приятелска раздумка. Наслука!

За Всички преминаващи туристи към южната ни съседка Турция и гости на града
Къщата за гости предлага нощувка в тиха и спокойна обстановка със зала за отдих и приготвяне на храна и охраняем паркинг, за да се чувствате максимално комфортно.